Love and friendship – het thema van de reis

Love and friendship – in Jane Austens eigen spelling: freindship – is niet één van haar gepubliceerde romans. Het is een jeugdwerk (Juvenilia, Volume the Second), geschreven toen ze pas 15 was. Het manuscript bevindt zich in de British Library, maar tijdens de reis zullen we Volume the First te zien krijgen, dat in het beziti s van de Bodleian Library.  Online zijn de drie deeltjes van de Juvenlia te zien en te bestuderen op de website Jane Austen Fiction Manuscript, geproduceerd door Jane Austen-kenner Kathryn Sutherland. Kathryn Sutherland heeft ook prachtige facsimile-uitgaven van de Juvenilia uitgebracht.

Een filmpje over de Juvenilia is te vinden op Youtube, waar we tegelijkertijd kennis kunnen maken met Kathryn Sutherland. En van Love and freindship is een film gemaakt, in 2016.

Advertisement
This entry was posted in Jane Austen trip. Bookmark the permalink.

Thank you for commenting on this post!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s