Jane Austens grafsteen

Jane Austen is op 18 juli 1817 overleden, waarschijnlijk aan de gevolgen van de ziekte van Hodgkin. Dat gebeurde in Winchester, waar ze voor medisch advies naartoe was gebracht. Ze is ook in Winchester begraven, zonder dat haar moeder en haar zus Cassandra daarbij aanwezig mochten zijn: begrafenissen waren een mannen-aangelegenheid. Haar grafsteen ligt daar in de kathedraal, met een tekst die waarschijnlijk door haar broer Henry is opgesteld, maar die geen recht doet aan haar schrijverschap.

Wat verder ook opvalt in de tekst is het gebruik van de lange <s> in woorden als illness en warmest, op een manier die voor die tijd heel ouderwets was. Misschien is hiervoor gekozen vanwege het plechtige karakter van de tekst.

Advertisements
This entry was posted in Jane Austen trip. Bookmark the permalink.

Thank you for commenting on this post!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s